StineStregen

Om dette arrangement

Tid
18:30
Pris
Fri entré - med billet
Lokalitet
Kulturhuset Bispen, Makerspace
Bispebroen 3
6100 Haderslev
Arrangører
Target
For voksne
Voksne

Trekantlitteratur: StineStregen & Casper Sand

01.09.21
Tegneserieskaberne Stine Spedsbjerg aka StineStregen og "Infection ”-seriens Casper Sand i samtale med vært på Tosset med Tegneserier Mads Bluhm om, hvordan de begge på hver deres måde har taget et kunstnerisk humoristisk livtag med Coronapandemien.

For hvordan skriver man sig egentligt ud af hverdagen? Og kan man gennem humor og tegninger vende virus og krise til noget, som man kan overkomme? Undervejs vil der blive livetegnet fra de to tegneserieskaberes respektive universer.

Med Corona-virussens indtog i verden står alle mennesker pludselig med den sammeudfordring på tværs af landegrænser og kontinenter. Følelsen af frygt, usikkerhed og afmagtfylder meget hos mange – men samtidig er det også en tid, hvor vi, på trods af afstand, rykkertættere sammen. Vi har brug for at dele erfaringer og sætte dem i perspektiv.

Og her har litteraturen virkelig noget at byde på! Ikke mindst i kraft af den upolerede ogufiltrerede litteratur, der spirer frem i Corona-tiden. En del Corona-litteratur udforsker en formfor transformerende identitet, og den er samtidig meget umiddelbar og underfundig. Der ermere fokus på at eksperimentere med formaterne og tage chancer, og den aktivistiskedeltagelse vægter lige så højt som kvalitet, redaktion og idéen om, at litteratur skal afvikles påkommercielle betingelser. Som en slags modsvar på tidens usikkerhed og isolation, byder

Corona-litteraturens forfattere på finurlige og humoristiske dopamin-tilskud til vores sløvedehjerner. Og vi har i den grad brug for humoren, mens vi venter længselsfuldt på, at livetnormaliseres.

Trekantlitteratur er en del af Trekantområdets Festuge.

Se det fulde program på Trekantfest.dk

Trekantområdets Festuge