Inspirationshjørnet

Her finder du anmeldelser og anbefalinger af bøger og andre medier for børn

Børnebibliotekaren anbefaler gode bøger mm.

Følg med her, så får du personlige læsetips fra en børnebibliotekar på Haderslev Bibliotekerne.

Kærlighed eller gys? Læsetips til de store børn 12+

Mission feriekys

Siri er helt vild, for hun er lige blevet inviteret til fest hos den lækre Valde. Men samme aften overrasker hendes forældre Siri og hendes søskende med en ferie på Gran Canaria for hele familien og de skal afsted på lørdag, hvor hun jo skulle til fest. Siri har dog ikke noget valg og må tage med sine forældre og lillebror Sigurd og storesøster Sara ned i varmen. For at overleve iværksætter Siri sin hemmelige misson om at forandre sig fra nørde-Siri til lækre-Siri og få et feriekys på gran Canaria. Men allerede på flyet løber storesøster Sara med al opmærksomheden fra den lækreste dreng Siri og Sara længe har set. Veninden Nete på at sende gode råd hjemme fra Danmark om, at Siri skal prøve at efterligne Sara. Men måske er det bedst bare at være sig selv og ikke kun gå efter den lækreste fyr? Siris mission giver i hvert fald oplevelser og pinlige situationer for Siri og man kan ikke lade være med at grine, mens man læser om hendes hemmelige mission. Kan læse fra 11 år. Læs også ”Mission kærlighedskys” og ”Mission kærestekys”.

Tempus fugit

Victor har det ikke nemt. Han har svært ved at sige fra og sætte grænser, og det udnytter klassens tyran Caspar på det groveste. Samtidig er Victor forelsket i klassens skønne Mathilde, som bare ikke værdiger ham et blik. Men Victor har heldigvis et lille gemmested ude i skoven, et gammelt faldefærdigt skur, hvor han tager ud, når det hele bliver lidt for meget. En dag ryger Victors fod dog igennem gulvbrædderne ude i skuret og herunder finder han et magisk ur, der ændrer alt. Pludselig bliver han i stand til at forudse begivenhedernes gang, og derved kan han ændre situationerne til sin egen fordel. Men da han prøver at tage magten over liv og død, finder han langsomt ud af, at skæbnen måske ikke er til at ændre, og at nogle ting faktisk er forudbestemt og ikke skal pilles ved. En spændende letlæst og ikke så lang historie, der kan læses fra 12 år. Læs for øvrigt også forfatter Kenneth Bøgh Andersens andre bøger som fx Antboy serien eller ”Den store djævlekrig”.

 

Anmeldelse af Dan Browns første billedbog ”Vild symfoni”

Dan Browns første billedbog ”Vild symfoni” er et sandt lille mesterværk, som formår at vække alle sanserne hos læser og lyttere på flere planer.

Vi følger Maestro Mus, der rejser rundt for at samle sig et orkester bestående af dyr fra hele verden. Han præsenterer os for de forskellige dyr, han møder på sin rejse, deres personligheder og lyde. For eksempel møder vi padderne, som ”…alle kvækker med i koret: alt, tenor, sopran og bas”. Afslutningsvis kommer der efter hver præsentation et lille budskab. Her lyder det således: ”Vi har alle forskellige størrelser, faconer og farver. Sammen kan vi skabe den mest vidunderlige musik”. Jeg må bare sige, at de små budskaber, giver rigtig god mening og lidt stof til eftertanke.

Hvert dyr præsenteres gennem rim, bogstavjagt og musik, samt af de skønne farverige tegninger, illustrereet af Susan Batori. Musikken til bogen er skrevet af Dan Brown, som selv er meget musikalsk. Den kan hentes ved at scanne QR koden i bogen eller på wildsymphony.com. Den er selvfølgelig gratis.

Jeg kan varmt anbefale denne bog, hvis man vil formidle musik på en mere tilgængelig måde for de mindste. Selv hvis man bare vil have en god læseoplevelse, er den også super anvendelig.