Litteratur

Karen Blixen & musikken

Foto: Dmitri Golovanov
Karen Blixen voksede op i en familie, der elskede at samle sig om sang, violinspil og klaver i den store kaminstue på Rungstedlund.
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Standard: 125 kr.
Ledsager v. handicap: Gratis
Adresse

Bispebroen 3
6100 Haderslev
Danmark

Musikken bar hun med sig ind i sit voksne liv, og hendes forfatterskab kom til at bære præg af hendes særlige sans for toner, stemmer og melodier.

På farmen i Kenya spillede hun ofte både gamle danske sange såvel som Händel og Mozart på den gamle grammofon, som i dag står i ‘Den grønne Stue’ på Karen Blixen Museum Rungstedlund.

Museumsguide Lene Brandt fortæller hvordan musikken har haft betydning for 

Blixens liv og forfatterskab, og Trio Sono væver tonerne fra yndlingskomponisterne ind i fortællingen med afsæt i Blixens store pladesamling, hvormed de mange referencer til musik i både breve og forfatterskab bliver levendegjort. 

Lene Brandt har været tilknyttet Karen Blixen museum Rungstedlund i mere end 10 år, og er en entusiastisk og indlevende formidler, hvis viden om Blixen spænder bredt.

Trio Sono mødte hinanden i DR Symfoniorkestret i 2010, og har siden spillet utallige koncerter både i kammermusikforeninger, kirker og på festivaller i Danmark.

 

Arrangementet er et samarbejde mellem Haderslev Musikforening, Sprogforeningen, Grænseforeningen & Kulturhuset Bispen