Musik

Masser af musiklinks

Musiklinks: et udvalg!

 Filmmusik:

Classical Music Used in Films
Oversigt over klassiske musikstykker genbrugt i film. Ordnet alfabetisk efter filmens titel (der ses bort fra artikler). Henviser til en Naxos-indspilning af stykket (ikke nødvendigvis samme udgave som i filmen). Efter registrering kan høres lydklip.

  Jazz:

All About Jazz.Jazz Magazine and Resource
Indgang til informationer, biografier og artikler om jazz og blues. Nyheder, anmeldelser af cd'er, video, bøger og koncerter m.m. Gode råd og musikforslag til begynderen inden for jazz. Links.


 Klassisk musik: et lille udvalg!

Classical Net
Omfattende samling af informationer om klassisk musik og komponister. Repertoirelister. Indkøbsvejledning. Anbefalede indspilninger. Anmeldelser og artikler. Komponistfortegnelse med portrætter, biografiske og bibliografiske oplysninger. Links. Supergod for den der begynder at lytte til klassik musik.

 Klassiske komponister:

Classical Composers Database
Denne side om klassiske komponister har bl.a. en meget brugbar kalender over mærkedage.

Women Composers
Alfabetisk liste - med årstal og nationalitet - over kvindelige, klassiske komponister, som alle er udgivet på CD. På langt de fleste er det muligt at klikke videre for yderligere informationer.

Carl Nielsen
Fyldig beskrivelse af Carl Nielsens liv og produktion (på engelsk) samt information om Carl Nielsen-Selskabet.

  Opera:

Operabase
Mangesproget, meget omfattende hjemmeside om opera. Links til operafestivals i mange lande og til alverdens operahuse. Man kan følge sangere og dirigenter verden rundt og se, hvor de optræder og i hvilken rolle. Henvisninger til operaanmeldelser i internationale aviser. Plade- og videoindspilninger. Links til operaressourcer på nettet. Her kan man vist finde alt, hvad man kan ønske at vide.

Opernführer
Handlingsreferater, "hits" og libretti (teksthefter) til de kendteste operaer. Teksterne kan være på andre sprog end tysk, og danske operaer er tilsyneladende ikke-eksisterende. Hittene gengives som midi-filer. "Libretti" giver via 1001 Links og komponisten et overblik over de måder, operaen præsenteres på på sitet.

 Salmer:

Den Danske Salmebog Online
Se teksterne og hør melodierne til de danske salmer. Med historisk gennemgang af de danske salmebøger.

 Sangtekster & noder:

Danske sange (1)
MIDI-filer og tilhørende tekster til omkring 400 gamle danske sange. Musikken er indspillet af sidens redaktør, en gymnasielærer fra Sønderborg. Opbygningen er enkel og overskuelig.

Danske sange (2)
MIDI-filer og tekster til omkring 350 danske sange, både nye og gamle.

e-noder
Søgeside for Det Kongelige Bibliotek's samling af e-noder. Det er fortrinsvis ældre dansk musik, som ikke kan fås andre steder.

Free Sheet Music Guide
En omfattende guide til at finde gratis noder og guitartabulatur på internettet. Indeholder også links til sites der sælger noder via postordre eller download.

GratisNodepapir.dk (Gratis nodeark)
Gratisnodepapir.dk tilbyder gratis nodepapir, akkordskemaer, tabulatur og meget andet. Alle dokumenter kan printes og benyttes til notering af musik. Brug menuen i toppen til at finde, hvad du søger. Der ligger versioner til både lodret og vandret print i A4 format. Du kan også finde akkorder og tekster til kendte sange - danske og udenlandske - lige klar til at udskrive og spille efter. Du kan også uploade dine egne akkorder og tekster.

Sheet Music Direct
Download af noder mod betaling. Især pop, rock og underholdning med amerikanske og britiske kunstnere. Nodearkene er lagret digitalt og kan med det samme downloades og udprintes. Kræver VISA-kort eller lignende. Typiske priser ligger omkring $3 for een sang. Noderne hentes ned, betales og printes ved hjælp programmet

 ANDRE LINKS:

BIBzoom.dk
de danske musikbibliotekers repræsentation på nettet med daglige musiknyheder, ugens anbefalinger, artikler m.m. Links bl.a. til lovlig musik på nettet.

Dansk folkemindesamling
Gamle danske viser og sange. En guldgrube.

Dansk Rap
Omfattende dansk side om dansk rap med nyheder, artikler, videoklip osv.


 Musiktidsskrifter online:

Classical-music.com/ BBC's klassiske online tidsskrift

GAFFA - det førende danske musiksite


Britisk tidsskrift om klassisk musik

Jazz Special
Danmarks tidsskrift om jazz


Q-magazine- et af de bedste bud på et godt blad om pop og rock (engelsk)

journalister.

Rolling Stone
En klassiker indefor musikblade!