Haderslev Lydavis

Gratis tilbud til blinde / svagtseende og læsehandicappede i Gram-Haderslev-Vojens

Hvad er Haderslev Lydavis?
Lydavisen er et gratis tilbud til blinde, svagtseende og andre læsehandicappede, der er bosiddende i Haderslev Kommune. 

Med lydavisen får du et udvalg af lokale nyheder fra Haderslev, Vojens og Gram en gang om ugen. Du får nyt om navne, oplysninger om arrangementer, kirketider og vigtige meddelelser fra Danske Blindesamfunds Lokalkreds eller andre blindeklubber. 
Lydavisen redigeres og indlæses af Swann.
Lydavisen indlæses på en cd-rom (mp3-format) og den sendes herefter direkte til abonnenten med posten. Den er gratis og skal ikke sendes retur. 

Hvordan afspiller jeg lydavisen?
For at kunne lytte til lydavisen kræver det en afspiller, der kan afspille mp3-formatet.
Cd-rommen kan afspilles på cd-/dvd-afspillere og computere, der kan afspille mp3-filer.
Du kan også afspille lydavisen i en DAISY-afspiller. De fleste medlemmer af Dansk Blindesamfund kender allerede afspilleren, som er specielt udviklet til blinde og synshandicappedes behov. 

Hvordan får jeg fat i en Daisy-afspiller?
Hvis du har 30% synsrest eller derunder - og det er konstateret hos en øjenlæge - så er der 2 muligheder for at søge om hjælp til at låne en Daisy-afspiller:
1. Har du selv eller en pårørende ressourcer til at søge kommunen om en Daisy-afspiller - så kan du henvende dig til Visitationen i Haderslev på telefonnr.: 74 34 27 57, for at få råd og vejledning. 
2. Du kan også kontakte Mette Strojek, som er konsulent i Dansk Blindesamfund Sønderjylland, som vil hjælpe med at søge kommunen om lån af Daisy-afspilleren. Mette Strojeks telefonnr. er: 25320702.

Bliv abonnent på lydavisen
Ønsker du eller en pårørende at abonnere på lydavisen? Så kontakt os personligt, telefonisk eller skriftligt.
Send en mail til: lydavisen@haderslev.dk
Eller ring og snak med én af vores lydavisansvarlige på Haderslev Bibliotekerne: Brita Nottelmann eller Tina Lehrskov på tlf. 74 34 77 77.