Find bogen, der passer til dit barn

27.06.16
Få styr på begreberne LUS, LET og LIX. LUS er barnets læseniveau. Mange skoler bruger det. LET og LIX-tal er to forskellige måder at måle bøgernes sværhedsgrad på.
Det er sommerferie og mange børn og forældre har lidt ekstra tid til at læse. Kom ind på biblioteket og find de bøger, der passer til dit barns læseniveau.
Hvordan finder du ud af, hvilke begynderbøger, der passer bedst til dit barn?

Et godt tip er at se på bøgernes lix- og lettal. Her kan du nemt og hurtigt få en idé om, hvor svær en bog er.

Lix- og lettal er to forskellige måder at udregne, hvor let en tekst er at læse. Nogle begynderbøger bruger det ene system, og nogle bruger det andet. Derfor kan det være godt at kende lidt til begge dele.

Du finder typisk lix- og lettallet på første eller sidste side i begynderbøgerne.

Åben oversigten herunder og du er bedre klædt på til en tur på biblioteket med dit barn.