Klima

Bliv klogere på klimadebatten med biblioteket

Af sola
10.08.21
FN har netop udsendt en aktuel klimarapport på 3000 sider, som konkluderer at vi fremover får mere tørke, flere hedebølger og mere nedbør.

Klimarapporten fastslår, at de vilde vejrfænomener som vi har været vidne til, er menneskeskabte.

Miljøbevægelser, eksperter og bekymrede borgere har advaret om risikoen for farlige, ja måske katastrofale klimaforandringer. Skeptikere og benægtere har anklaget de bekymrede for at være dommedagsprofeter.

I dag anerkender de fleste, at klimaforandringerne er et påtrængende problem, og debatten drejer sig nu mere om løsningerne og om vejen fra ord til handling. Men der er stadigvæk store modsætninger mellem parterne og store interesser på spil. Hvor meget må det koste?

Hvordan skal ansvaret og byrderne fordeles? Hvor meget haster det? Samtidig er klimadebatten en del af den endnu større debat om grøn omstilling og vækst. Hvilken form for vækst er ønskelig? Kan vi få et bedre liv og samtidig beskytte Jorden – også på langt sigt?

Bliv klogere på debatten på biblioteket - Se film og læs artikler & bøger, der behandler temaet ”Klima”. Fokus kan være alt fra miljøkatastrofer, truede befolkningsgrupper og dyr til grøn omstilling og vedvarende energi.

Artikler
Bibliotekernes nettjeneste Faktalink.dk har en række artikler om klimaet.
Bliv klogere på historikken, tallene, institutionerne, de politiske forhold og meget mere.

Film
På bibliotekernes filmtilbud Filmstriben.dk, er en række dokumentar- og spillefilm, der perspektiverer emnet både i en personlig og en videnskabelig sammenhæng.

Bøger
Emnet ”Klima” er også et tema i skønlitteraturen. På Forfatterweb.dk, som også er én af bibliotekernes tjenester, er portrætter af en række forfattere, der bruger klimaforandringerne som ramme i deres fortællinger.

Vi har udstilling af klimabøger i biblioteket

Og så får vi besøg af vejrmanden Mikael Jarnvig