Danskere i verden online bogcafé

Danskere i verden: Online bogcafé

Af sola
21.03.23
Bøger om kendte, ukendte, fiktive og nulevende danskere, der er rejst ud i verden og sat tydelige spor.

Jules Verne lod sin fiktive og excentriske hovedperson, Phileass Fogg, bruge 80 dage på at rejse jorden rundt.

Onsdag den 29. marts kan du gøre det på kun tre kvarter - tilmed hjemme fra din sofa, når fire engagerede formidlere - live og online fra, hvert sit hjørne af Danmark - inspirerer med spændende titler om kendte, ukendte, fiktive og nulevende danskere, der er rejst ud i verden og har sat tydelige spor.

Det er gratis og let at deltage, benyt dette link på dagen.

Mød blandt andre journalisten, der tog til Liberia for at konfrontere en massemorder og de danske sygeplejersker på Korea-krigens hospitalsskib Jutlandia. Følg med ultraløberen, der som verdens første har løbet kloden rundt. Rejs med den unge, danske billedkunstner, der under Første Verdenskrig forlod trygge Åbenrå for at følge undervisning hos tidens dygtigste malere i Europa.

Lad Martin Andersen Nexø være din rejseguide gennem Andalusien, til Gibraltar og Marokko. Kom med i kufferten, når en dansk adopteret kvinde rejser til Nordkorea for at forstå sin afdøde, biologiske fars baggrund. Og mærk frustrationerne, når geograf, botaniker og dyrekonservator i 1927 igen og igen kører fast i Saharas ørkensand i forsøget på at komme tæt på ”det blå nomadefolk”, tuaregerne.

En del af mere

Landets biblioteker, DR, Det Danske Udvandrearkiv og stadsarkiverne sætter fokus på nogle af de omkring 250.000 danskere, der i dag bor i udlandet, samt nogle af dem, der gennem tiden har sat markante aftryk rundt om i hele verden.

Fra missionærer, lykkeriddere og flugtkonger over forretningskvinder, forskere og fuskere til helt almindelige danskere, der bare blev træt af vejret under danske himmelstrøg.

De fire engagerede formidlere du vil møde kommer fra Bornholms Folkebiblioteker, Odense Biblioteker og borgerservice, Brønderslev Bibliotek og Aalborg Bibliotekerne.

Det er gratis og let at deltage, benyt dette link på dagen.