De bedste familier

De Gyldne Laurbær går i år til Kim Blæsbjerg

02.02.24
Boghandlernes prestigefyldte pris går i år til forfatteren Kim Blæsbjerg. Han modtog den 1. februar De Gyldne Laurbær for romanen 'De bedste familier', der beskriver et stykke fortiet danmarkshistorie.

De danske boghandlere har kåret Kim Blæsbjerg som vinder af De Gyldne Laurbær. Han modtog prisen præcis et år efter bogen udkom, den 1.februar.

De bedste familier er en fængende fortælling om tavshedskultur, forurening og klasse- og kønskamp, som har begejstret tusindvis af læsere. Romanen kaster lys over et mørkt kapitel i vores historie om Cheminovas giftudledninger og forgiftning af arbejderne.

Bogen er særdeles aktuel i lyset af den aktuelle miljøskandale ved Randers og på Haderslev Bibliotekerne er der ventetid på at låne bogen.

De Gyldne Laurbær

De Gyldne Laurbær er blevet uddelt siden 1949. Prisen uddeles en gang om året baseret på en afstemning fra boghandlerne i januar, og den er gået til forfattere som Helle Helle, Kim Leine, Stine Pilgaard og Thomas Korsgaard.

Sidste år gik De Gyldne Laurbær til Maren Uthaug.