astronaut

Er du også bidt af Andreas Mogensens rumeventyr

Af sola
27.08.23
Den danske astronaut Andreas Mogensen ankom forleden til Den Internationale Rumstation (ISS). Bibliotekerne har mange interessante bøger og andre materialer om rumfart, så du kan blive klogere på hvad rummissionen handler om.

Danskeren Andreas Mogensen er som den første dansker  leder af en rummission, der gik i luften den 26. august.

Turen går til Den Internationale Rumstation (ISS), hvor han sidst var i 2015 i 10 dage. Denne gang skal han være der et halvt år!

 

Allerede som barn drømte Andreas Mogensen om at blive astronaut. 

På DR har vi netop kunnet se serien "Klar til rummission - med Andreas Mogensen", der også kan ses online. Her fik vi alle et indblik i de mange forberedelser inden rummissionen og kunne også se hans børn beundre ham. Det må også være ret sejt at se sin far i rumdragt.

Andreas Mogensen skal lede bemandingen, der kaldes Crew-7, og også være piloten ombord "SpaceX Crew Dragon". Navnet på løfteraketten er SpaceX, og rumskibet, der transporterer dem videre til rumstationen, kaldes for Dragon. Missionen har derfor det tekniske navn "SpaceX Crew-7".

Andreas Mogensens mission  er at forberede en senere tur længere ud i rummet, enten til månen eller til Mars, og at lave en masse forskning om blandt andet klima og sundhed.

På bibliotekerne har vi masser af bøger, du kan låne, hvis du vil vide mere om rumfart.. Vi har fundet en masse til dig herunder.

Se lille film hos TV2 om Andreas Mogensens forberedelser til sin rumrejse.

 

Materialer