Folder 2023

Forårsfolder 2023

Af sola
10.01.23
Foråret er fyldt med robotter, VR, broderi, podcasts, koncerter og litterære foredrag.

Hent vores flotte trykte program med alle forårets oplevelser. Du kan hente folderen på Bispen eller bibliotekerne i Vojens eller Gram.

Du kan også hente Oplevelser forår 2023 digitalt her.


Vi lægger ud med en tur tilbage til de vilde 1970’ere, hvor Mogens Amdi Petersen grundlagde Danmarks første kollektiv Tvind. Historien fortælles af den prisbelønnede forfatter Peter Tygesen.

Du kan også slippe for bagjulen og januars trængsler ved at tage med forfatter Britt Sallingboe på oplevelser igennem Europa med tog.
Hør om betagende destinationer og få ideer til individuelle togrejser, luksus togrejser, slow travel og Interrail for børn, voksne og seniorer.


For de mindste

Foråret byder på sanselige oplevelser for de mindste. Biblioteket inviterer til både Sansecirkus med kulturagenten Mia og en musikalsk sanserejse med smukke klange og lyde fra blandt andet tibetanske syngeskåle, klokkespil, wind chimes og vuggeviser. Gruppen Skrallebang kigger også forbi med sange fra H.C Andersens eventyr, skøre rekvisitter, lidt løgn og en masse grin.

 

Kvinder, økonomi og investering

Få fif og kærlige spark fra to kvinder, der har sat sig selv i førersædet.

Bliv klogere på kvinder, økonomi og investering, når der indbydes til en kampfrisk marts-måned med forfatter Geeti Amiri og tv-vært og iværksætter Sofie Østergaard. Amiri fortæller om sine seneste romaner, der handler om kvindesyn, kærlighed, ophav og identitet mens sparegrisanarkisten Sofie Østergaard kommer med højt humør og erfaringer med investeringer, aktier og opsparing.

 

Ned i litteraturen

Der bliver desuden mulighed for at dykke ned i litteraturen med nye forfatter-arrangementer, der sætter fokus på både ungdommens trivsel, lokal danmarkshistorie og Mellemøsten.

Vi skal blandt andet lægge vejen forbi Sønderjylland og møde Pernille Juhl og familien Holmgreen og tage på Safari fra helvede med forfatter Tom Buk-Swienty. Vi skal også en tur til Mellemøsten med journalist og tidligere krigskorrespondent for TV2 Steffen Jensen.

Det bliver hyggelige aftener, hvor tankerne kan lade sig flyve med fortællinger fra hvert lands lille hjørne af verdenslitteraturen.


Vinterferiesjov for børnene

Kniber det med underholdningen kan børnene få en begivenhedsrig vinterferie med sjove oplevelser spredt ud over hele famøse uge 7. Der er Virtual reality workshop på Vojens Bibliotek, broderi og collage i Håndværkeriet, perlemagi, Maker Day med robotter og raketter og Valentinsdag markeres med små hjerter i børnebiblioteket i Haderslev.

 

Podcast og Strik

I foråret fortsætter de populære hobbycaféer Litteratur og Strik og er du med på podcast-bølgen kan du lære at lave din egen. Lær, hvordan du optager, redigerer og klipper og om forskellige fortælleteknikker. Og hvis du kan lide både strik og podcast kan du møde de to festlige damer bag strikkepodcasten De løse ender og få masser af inspiration til dit nye strikkeprojekt.


Forfatter Julius Mygind tager sig kærligt af de unge med fokus på de udfordringer, der kan være med skole, selvværd og fremtidsbekymringer i foredraget Du er ikke F**ked – du er bare ung i samarbejde med Headspace.

Spillestedet Månen har både Jazzfestival, Mike Stern og Rasmus Walter på programmet og selveste Sko/Torp indbyder til nostalgisk syng-med fra den populære hitskuffe.