Folketingsvalg

Forbered dig til valget.

Af antj
02.05.19
Bliv klædt på til EU- og Folketingsvalg.

EU og Folketingsvalget står for døren. Vi skal vælge de politikere, som skal styre såvel EU som Danmark i de kommende år.. 

Besøger du biblioteket nu, så kan du komme i rette valgstemning og blive inspireret af vores udstilling med bøger om de 2 valg. 

Valgkreds, forholdstalsvalg, spærregrænse… det er ikke altid let at hitte ud af alt det tekniske ved et  eu/folketingsvalg! 

Læs meget mere om dansk politik i bøgerne, vi anbefaler herunder. Eller læs om valg til både Folketinget og Europarlamentet HER – og husk at stemme!

Allerede nu er der mulighed for at brevstemme til EU-valget. Du kan læse mere om hvor og hvordan du stemme på Haderslev Kommunes side om Europaparlamentsvalg  2019 HER.

Hvorfor kommer valget nu?

Det står i Grundloven, at folketingsvalg finder sted senest hvert fjerde år. Valget skal derfor nu senest foregå den 17. juni 2019. Statsministeren kan til enhver tid udskrive folketingsvalg.  

Folketingsvalgloven regulerer valgets rammer. Der er ingen regler for hvor lang tid, der går, fra udskrivelse til valgdag. Af praktiske grunde går der dog mindst 20-21 dage. 

Der bliver valgt 175 folketingsmedlemmer i Danmark, to på Færøerne og to i Grønland. 

Se samlet liste over opstillede partier til det kommende folketingsvalg HER

Læs her om folketingsvalget i Haderslev og find dit lokale valgsted. HER

 

Materialer