Nye takster for overskridelse af lånetiden pr. 1.1.2018

30.11.17
Fra 1. januar 2018 stiger taksterne for at aflevere sine bibliotekslån for sent på Haderslev Bibliotekerne.

Efter i mange år at have haft de samme takster, har Byrådet ved budgetbehandlingen besluttet at ændre taksterne (dog efter indstilling fra os). Vi haltede efterhånden efter de fleste nabobiblioteker og har haft svært ved at opnå de budgetterede indtægter. De nye takster er: Overskridelse af lånetiden 1-7 dage stiger fra 10 til 20 kroner for voksne, mens gebyret uændret er 5 kroner for børn. Overskridelse af lånetiden 8-14 dage stiger fra 40 til 50 kroner for voksne, men er uændretg 20 kroner for børn. Desuden forhøjes  gebyret for et materiale, der ikke afleveres og der derfor skal erstattes til 300 for voksne og 150 for børn. Vi vil hellere hæve gebyrer for ”misbrug” end skære i budgettet på den normale drift, for husk: Det er altid gratis at låne, hvis man afleverer til tiden - eller fornyr, hvis det er muligt.