Filmstriben

Se en film for 0 point i marts

Af sola
27.02.23
I marts er der mulighed for at se en film for 0 point

I marts er der mulighed for at se en ny 0 point film: ’Hvad vil folk sige’. 

Film

16-årige Nisha lever et dobbeltliv: Hjemme hos sin pakistanske familie er hun den perfekte datter, men når hun er ude med sine venner, er hun en normal, norsk teenager. En dag afsløres hendes dobbeltliv og to verdner kolliderer voldsomt, da hendes far tager Nisha i at kysse med sin norske kæreste.  Som konsekvens beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe deres egen datter og placere hende hos slægtninge i Pakistan. Nisha befinder sig nu i et for hende fremmed land, hvor hun må lære at tilpasse sig forældrenes levevis.
Det er den norsk-pakistanske filminstruktør Iram Haq, der står bag dette selvbiografiske drama.

 

Filmen udforsker temaer som kulturforskelle, familiebånd og konflikter mellem generationer. Det er en både opløftende og nedslående fortælling om en ung kvindes ret til at bestemme over egen fremtid, uddannelse, seksualitet og ægteskab. Filmen portrætterer et sammenstød mellem en frigjort norsk ungdomskultur og en streng pakistansk kultur.
Vi har samlet en række spillefilm om kulturforskelle og konflikter mellem generationer, som kan formidles sammen med ’Hvad vil folk sige’. Find dem i listen her: https://fjernleje.filmstriben.dk/list?type=local&key=1196
 

Alle brugere af Filmstriben får her mulighed for at se en film uden at bruge af sine point.

Filmstriben 

Du logger på med dit cpr-nummer og din pinkode til biblioteket - vælg Haderslev Bibliotekerne.