For forældre

For forældre

Brug biblioteket sammen med dit barn.

Børnebibliotekerne i Haderslev har mange tilbud. Når I besøger børnebibliotekerne, kan I hygge jer i legeområdet og måske møde andre børnefamilier. I kan finde en god børnebog og sidde og læse sammen med jeres barn. Vi har også bøger og magasiner udvalgt specifikt til småbørnsforældre.

At læse er en leg 

Leg sproget og læsningen ind med sjove spil og læselege. 

På læsesporet finder du inspiration, viden og ideer til at skabe læseglæde hos børn og unge.

Læsekuffert 

Giv dit barn lyst til læsning - lån en læsekuffert og brug den sammen med dit barn

Har dit barn brug for en ekstra hånd i forbindelse med at lære at læse, kan I prøve at låne en læsekuffert med letlæste bøger og andre materialer.

En læsekuffert har som formål at give børnene lyst til at gå i gang med læsningen og er bygget op omkring et bestemt emne.

En læsekuffert er beregnet til børn i indskolingsalderen (børnehaveklasse til 2. klasse) og bruges bedst sammen med en voksen.

Kufferterne tager udgangspunkt i fritidsrelaterede og aldersrelevante emner. I kufferten findes bøger med forskellig sværhedsgrad, spil, legetøj og andre materialer og der er også idéer til, hvordan materialerne kan bruges.

Leg med sprog med en sprogkuffert

Har dit barn behov for en ekstra indsats ved sprogindlæring, kan I sammen få glæde af at låne en af bibliotekets mange sprogkufferter. Der findes kufferter for de 1-3 årige og de 3-6 årige. Aldersangivelsen er naturligvis kun vejledende. Kufferten skal bruges sammen med en voksen.

En sprogkuffert indeholder forskellige materialer, der stimulerer alle barnets sanser (f.eks. bøger, spil og legetøj). Hver kuffert har sit emne (vilde dyr, ABC, følelser, hjemme m.m.) I hver kuffert er der anvisninger på hvordan, du kan bruge kufferten sammen med barnet.

Dagplejere, institutioner, støttepædagoger og talepædagoger kan også låne en sprogkuffert.