Månen - Kulturhuset Bispen
Litteraturcaféer /forfatteraftener

One Dollar Man - foredrag v. Ole Sønnichsen

30.08.19
Den utrolige historie om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig. Journalist og forfatter Ole Sønnichsen fortæller i ord og billeder om cykelsmeden William S. Knudsen, der udvandrede fra København i 1900 og endte i spidsen for 11 millioner arbejdere på 1.200 amerikanske fabrikker, der var med til at vende de allieredes krigsheld, da USA trådte ind i Anden Verdenskrig.

I maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus.

Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr - også selv om lønnen kun var på symbolske 1 dollars om året. Præsidentens mand var danske William S. Knudsen.

Ole Sønnichsens bog ”One dollar man” udkom i 2019, og Sønnichsen er forfatter til en række anmelderroste bøger om bl.a. Dirch Passer, Benny Andersen og Danfoss-direktøren, Jørgen Mads Clausen.

Bispen By Night

Kulturhuset Bispen