AI

Bliv klogere på kunstig intelligens

Af sola
29.02.24
Er du stødt på begreber som ”kunstig intelligens”, ”artificial intelligence” eller ”AI”, men har du ingen idé om hvad det betyder? Her på siden har vi samlet litteraturanbefalinger og links, der vil hjælpe dig med at udforske emnet og opdage dets fascinerende verden på egen hånd. 

Leg selv med kunstig intelligens: 

Hvad enten man bruger chatrobotter eller vil skabe billeder med kunstig intelligens, så skal man sende en kommando, eller en besked, til den kunstige intelligens. Det kalder man for en prompt.  

  Ved chatrobotter kan man have en længere samtale og man kan fortælle chatrobotten hvad den skal lave. Fx ”Lav en madplan til mig, som skal være sund. Jeg vil lave mad mandag, onsdag og lørdag til 3 personer. Giv mig opskriften på de 3 retter.”  

  Når man skal skabe billeder, så laver man en billedgenerering. Som prompt fortæller man den kunstige intelligens hvad den skal skabe et billede af. Fx ”En hund der danser på bagbenene i et cirkustelt.” Prøv at være meget konkret i hvad du gerne vil have et billede af. Ved nogle af programmerne skal man skrive på engelsk.  

Obs. Disse sider er gratis, men flere af dem kræver man logger ind med sin Google eller Microsoft-konto. Man giver derved adgang til visse data, ligesom på andre sociale platforme på nettet.  

Del gerne dine billeder og tekster/digte skabt med kunstig intelligens på denne side: Bispens Kunstige Kunstarkiv (padlet.com) 

Tryk på + nederst i højre hjørne, indsæt dit billede, giv den en overskrift, skrive gerne hvilket værktøj du har brugt og dit navn.  

Litteraturanbefalinger og links

Tags
Materialer