Mediestream

Godt nyt til slægtsforskere og historieinteresserede

Af antj
14.09.17
Statsbibliotekets lancerer en ny mediestream-tjeneste for aviser. Du kan nu læse. 5 mio. digitale danske avissider fra perioden 1918 til 2001.

Er du slægtsforsker og har du også spolet utallige mikrofilm-ruller i tidens løb? Er du historieinteresseret eller studerende og interesseret i primærkilder fra da Titanic sank, kvinderne fik stemmeret eller da H.C.Andersen udgav sit første værk? Er du lokalhistoriker eller særligt interesseret i din hjemegn og vil du godt læse hvad der er skrevet om din fødeby, et lokalt firma eller en lokal begivenhed?

Mediestream Folkebibliotek fungerer som en ”brug på stedet tjeneste”. Det betyder, at du skal være oprettet som bruger ved Haderslev Bibliotekerne og befinde dig på ét af kommunens 3 biblioteker for at kunne benytte tjenesten. Hjemmefra kan du læse ca. 5  mio. avissider fra tiden før 1918  Mediestream

32 million avissider digitaliseres de næste 2 år:

Mediestream indeholder de aviser, der digitaliseres i Statsbibliotekets avisdigitaliseringsprojekt. I perioden 2014-2016 digitaliseres 32 millioner avissider fra Statens Avissamling. Se hvilke aviser der er digitaliserede her

Tips:

• Avissiderne kan downloades som pdf der kan udskrives.
  • Søger du på flere ord, så sæt med fordel " " før og efter ordene, så søger du på ordene i sammenhæng og får knap så mange fund.