"Vi holder hackerne ude"

Af antj
08.11.17
– Om sikker digital adfærd.
 
Forekomsten af it-relaterede trusler mod private borgere, virksomheder og offentlige myndigheder er stigende. Og udefrakommende cyberangreb mod digitale systemer er over en kortere årrække blevet mere udbredte og mere avancerede.


Fra den 7. november 2017 og 4 uger frem gennemføres en landsdækkende informationskampagne om sikker digital adfærd. Her kan du lære, hvordan du sikrer dig selv. 

Læs mere om kampagnen på www.viholderhackerneude.dk

SEKS GODE RÅD TIL EN IT-SIKKER HVERDAG 

 1. Slå to-trins-login til og lav dit kodeord længere
  Der skal meget lidt til, før dit kodeord og dit login bliver meget sværere for hackerne at gætte. Hvis hackerne får fingrene i dit kodeord eller dit login, kan de vade direkte ind i din computer og din telefon.

  To trin gør dig markant mere sikker. To-trins-login er den sikreste form for adgang til dine brugerprofiler til e-mail, sociale medier og andre online-tjenester.
  Længere kodeord er stærkere. Hvis du ikke kan slå to-trins-login til, er det ekstra vigtigt, at dit primære kodeord er stærkt.

  Læs, hvordan du nemt og hurtigt laver et længere kodeord, du kan huske, slår to-trins-login til, og sikrer dig yderligere på www.viholderhackerneude.dk/Kodeord

 2. Hold dit NemID for dig selv
  Hackerne kan kigge med, hvis du tager et billede af dit NemID-nøglekort. Selv om det kan være fristende at have et billede af dit NemID på telefonen, er det meget risikabelt. Desuden er det faktisk forbudt at tage et billede af sit NemID-nøglekort.

  Læs, hvordan du kan undgå at dele dit NemID med hackerne, og hvordan du spærrer dit nøglekort, på www.viholderhackerneude.dk/NemID

 3. Reagér kun på sikre beskeder
  Hvis hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Hvis pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder gør det, er der noget galt. Hackerne udnytter dig, hvis de kan.

  Læs, hvordan du undgår at reagere på usikre beskeder på www.viholderhackerneude.dk/UsikreBeskeder
   
 4. Opdatér dine programmer
  Dine programmer skal opdateres – ellers er de lige så lette for hackerne at bryde ind i som et faldefærdigt hus. Opdaterede programmer er sikre programmer - der kommer konstant nye opdateringer til programmerne
  på din computer og til apps på din telefon. Det skyldes ikke kun, at producenterne vil gøre dine programmer og apps pænere, mere brugervenlige og hurtigere. En af de vigtigste grunde til, at de laver opdateringer, er
  faktisk at gøre din software mere sikre mod hackere.

  Læs, hvordan du nemt og hurtigt kan holde din computer og din telefon opdateret på www.viholderhackerneude.dk/Opdateringer
   
 5. Tag sikkerhedskopier
  Uden sikkerhedskopier kan du ikke få filer tilbage, hvis uheldet er ude eller hackernes låser adgangen til dine personlige data.

  Læs, hvordan du nemt og hurtigt tager sikkerhedskopier af dine vigtigste filer på www.viholderhackerneude.dk/Sikkerhedskopier
   
 6. Tjek altid ”Om os”- siden i netbutikker

  Hackerne er dygtige til at lave fup-butikker, men de har sjældent tid til at finde på troværdige historier. En rigtig virksomhed fortæller gerne om sig selv.

  Læs, hvordan du undgår at blive snydt i nethandlen på www.viholderhackerneude.dk/Nethandel